Kiuruvedellä Iisakin ongelmat vihdoin selvisivät. Sen reisilihakset ovat menneet tohjoksi ja sen johdosta lautaselle on tullut veripatja. Tästä Iisakki saikin nimityksen Mössöperse. Aika vakava juttu, koska samalla reisiluussa voi olla murtuma. Sitä ei vain pysty toteamaan röntgenillä, mutta ultraäänessä ei näkynyt avomurtumaa, joten voi olla ettei reisiluu ole murtunut. Mutta jokatapauksessa Iisakin vammaan täytyy suhtautua niin kuin sillä olisi reisiluu murtunut. Emme ymmärrä missä ja milloin vamma on syntynyt, mutta tällainen voi syntyä esimerkiksi toisen hevosen potkusta tai omasta nurinmenosta.

Klinikalla Iisakki sai muutamia piikkejä takalistoonsa. Geelihoito aloitetaan kotona kahden viikon päästä. Muuten kotihoitona on kaksi kuukautta lepoa 4x4 kokoisessa "tarhassa" ja narusta kävelylenkkejä.. Voi Iisakki-parka! Sillä on varmasti vaikeuksia olla pienessä tarhassa. Mutta juosta se ei nyt saa, jotta paraneminen onnistuu.
1825391.jpg
Tässä se nyt nököttää surkeana. Aika kuitenkin kuluu, kun sisko on viereisessä laitumessa. Ja välillä Iisakki pääsee toiseen pieneen tarhaan, joka on tehty vihreään.

Toivottavasti Iisakki parantuu reisilihasvammastaan. Ja toivon myös sitä, ettei hevonen näytä enää kovinkaan pitkään hirven ja hevosen sekoitukselta, sillä sen leuanaluspatti leikattiin taas. Kaikki kunnia mainiolle Kiuruveden tohtorille, hän nimittäin löysi patin sisältä koteloituneen tikun ja bakteerikasvustoa. Kaikki ylimääräinen on nyt poistettu patista. Pari viikkoa letkutusta ja Betadinea pitäisi poistaa bakteerit, ja sen jälkeen patin pitäisi alkaa häipyä. Uskomatonta, ettei aikaisemmin kukaan ole löytänyt patin sisältä mitään! Asennoiduimme jo niin, että patti tulee olemaan leuassa aina, mutta onneksi nyt löytyi joku syy sille ja syy poistettiin..

Kahden kuukauden päästä kontrolliin. Nyt voimia pikkutoipilaalle, urhea, iloinen ja voimakas vesseli se kyllä on!